Saturday, April 16, 2016

After A long Time

Assalammualaikum.

ada juga masa untuk update blog, usually take 2 or 3 months untuk update balik but since i get a chance to update so why not kan take the chance. : )

okay, i just wanna share a story actually. after a long time since me and him breakup and yesterday was our 1st time meet up. kahkahkah! sebenarnya tujuan jumpa untuk celebrate his birthday in advance bcz  this 28 which is his birthday dia naik gunung kinabalu dengan kawan-kawan, maybe dia mau cipta history life dengan sambut birthday di puncak gunung. sounds exciting kan. me too feel excited bila dengar dia mau naik gunung dengan kawan-kawan pula tue. he gonna make a great memory! In Shaa Allah.

talking about our 1st meet up nie kan, mula-mula tefikir juga whats gonna happen nnt kan sudah face to face, dalam fikiran 'am i gonna cry or happy or IDC or whatever' tapi tawakal la juga sebab lama nda jumpa kan, and honestly i miss him. crazy huh? yes i am. orang lain and even u guys gonna say im out of my mind sebab mau jumpa ex bf yang bagi impact besar dalam hidup sendiri. but i dont know kenapa aku macam nie. trully, memang susah juga tapi sebab cuma fikir niat jumpa untuk celebrate birthday.

perjumpaan kami simple,ringkas but full of story. kami jumpa then makan di lucy kitchen, yang mana makanan restoran tue memang kurang menepati selera, and u guys he became more particular about food. time dengan dia dulu, dia jenis yang makan mesti habis (depan aku lah) but yesterday dia nda makan habis. -.- the funny thing bila mau membayar, dia mau tegur pekerja restoran pasal makanan tue, nasib aku suru dia keluar instead of benarkan dia menegur. haha! idk what happen klau dia tegur juga. lepas makan aku nda tau sebenarnya mau pegi mana lagi sebab before jumpa pun aku tiada buat apa2 rancangan, u might say yang aku buang masa jak.haha! bukan buang masa tapi sebab i really dont know mau pegi mana. and at last dia bawa "baby" (kereta) dia pegi workshop utk repair ekzoz so aku just follow jak macam selalu juga dulu. kemarin panas sangat kot duduk di workshop, tapi u guys pun xkan mau komplen sbb itu jak masa yang kamu ada. so i just enjoy the moment.

lepas buat ekzoz,  he said mau ambil pakaian sikit untuk stay rumah kawan dia so we go back to his house, on the way untuk pegi rumah dia memang jem so we had a lot of talk dalam kereta, most of the time we spending our time di kereta dengan cerita pasal what happen back then masa kami suda separate, our life, our job and joke! haha! 

bila dengan dia nie pe'el aku lain sikit, i never stop talking dari dulu and macam biasa he just listening even dia suda boring haha. yang aku buli cakap pe'el tue buat masa sekarang nie dia jak la yang faham dan tahan tapi nda tahan sangat melayan ada timing he just keep quite, a sign for me to stop talking maybe. haha!

lepas ambil baju dia, he sent me home. And this was a 1st time after breakup dia hantar balik. haha! kebetulan dia nda sibuk juga and i think sbb dia nda tau maybe mau pegi mana jadi ambil keputusan hantar aku balik terus pegi papar. along the way, kami nda banyak cakap juga sebab he was busy with his baby, mau dengar sound enjin and everything and aku pun time tue mengantuk yang x habis so we just silent for a moment. maybe macam tue lah kan after a long time nda jumpa, but im not expecting anything masa jumpa dia sebab kami banyak gap suda so i just go with the flow.

what do i felt lepas jumpa dia? i said to myself, "if Allah swt mau bagi aku, sampai masa dia akan bagi, tapi kalau tidak, aku pecaya Allah swt ada perancangan lebih baik untuk aku",  sebab aku nda boleh expect apa2. his not the same person yang aku boleh expect, he change a lot. perubahan yang dia buat sekarang buat aku fikir yang aku x boleh simpan even sikit pun perasaan. haha! yes, indeed, i do still have a feeling with him. tapi feeling yang aku kena control, kena byk beserah. aku belum pernah simpan perasaan dengan orang lama-lama, tp entahlah macam lelaki dalam dunia nie x nampak aku or maybe im not ready yet utk buka hati kpd sesiapa. usually lepas jumpa aku mesti mau msg dia, tapi kemarin aku nda layan sangat perasaan. kalau dulu aku lebih suka ikutkan kata hati daripada kata otak yang aku ada tapi kali nie aku guna otak suda. yeah! congrates to me! finally i use my brain! bukan sebab ego, tapi sebab aku tau apa yang jadi kemarin, the good moment we spend, cuma untuk kemarin and its already a history. today, macam biasa aku sibukkan diri dengan kerja and lupakan apa yang nda perlu aku ingat. sometimes, i have to sacrifice the feeling kan. 

so, sampai papar we had another "makan" tapi dia jak la yang makan sebab aku memang dari pagi perut meragam so aku elak untuk makan. lepas makan dia hantar aku dengan selamat sampai depan rumah. idk bila kami buli jumpa or maybe kemarin our last meet up after a long time breakup, who knows kan. : )

ah! someone asked me, kenapa mau jumpa balik? after all the pain i've through before, kenapa mau jumpa lagi? . it depends dengan hati masing-masing. sebab aku suda lama maafkan dia, lupakan apa yang jadi and anggap apa yang jadi cuma peringatan Allah swt utk aku. Allah swt cemburu bila aku lebih sayangkan manusia dari DIA. hehe. hati manusia lagi-lagi perempuan, hati yang cepat rapuh, macam mana kau trained hati kau supaya jadi hati kering and keras, sooner or later hati tue akan lembut bila ALLAH izinkan. so, aku assume yang aku nie memang jenis cepat lembut hati (aku rasalah), nnt bila perasaan tue sudah tiada maybe aku buli jadi keras hati suda. haha!

okay! i'm gonna end my story sbb kerja belambak aku mau buat untuk submit bisuk yang ini pun curi-curi masa untuk update. girls, if u guys ada situasion mcm aku, ask urself. kalau kamu buli handle the feeling u felt, so buli lah ikt kepala aku. but if u cant handle it, bagus jangan sbb u goin to be crazy for sure lepas jumpa.. : ) doakan aku jumpa lelaki yang betul ikhlas utk jadi jodoh, dipermudahkan segala urusan yang aku mau buat, dan dapat capai impian. In Shaa Allah.

Have a great sunday people! xoxo

No comments:

Post a Comment