Sunday, June 14, 2015

Happy Belated Birthday Hafizah

As'salam and Alhamdulillah utk peluang hidup hingga 23 tahun nie. Terima kasih utk semua yang wish birthday aku and adie kembar. Terima Kasih untuk doa-doa kamu semua, terima kasih utk suprised. TERIMA KASIH SEMUA.

Actually, baru dapat mood utk update blog since berapa hari kebelakangan nie mood update tue nda la kuat mana atas sebab kemalasan melampau.

Eventhough birthday kali nie nda macam yang lepas tapi this year is much better than last year. I felt the loved by people around me, perasaan yang sangat buat aku terharu,sebak,nangis,ketawa and paling senang all in one perasaan tue sebab dorang buat aku rasa besyukur.

The moment bila kembar kau sendiri yang wish then cakap benda paling menyentuh perasaan selama aku hidup nie lah yang buat aku rasa "pecah tangki air mata!". After i done my solat, adie aku ckp "happy birthday utk kita!! And personally, happy birthday kaka, aku doakan semua yg kau hajat Allah swt makbulkan,diperluaskan rezeki,dipanjangkan umur dan diberikan kebahagian dunia dan akhirat. Kau lalui masa2 kau yang susah this past few months, tp aku ttp doakan semuanya dipermudahkan utk kau. And u know what guys, dia ckp lg "kalau Allah swt mau tarik nyawa antara kita, biar aku yang duluan sebab aku x dpt imagine hidup aku tiada kau, even sometimes gaya kau more mcm budak nakal manja tapi ada some part dlm kau buat aku rasa aku nda buli jadi mcm kau, biarpun kita kembar. Dan sbb tue lah aku byk biarkan kau lalui masa susah kau tue dengan rasa aku tiada tolong kau sebab satu benda pasal kau, kau selalu ada cara utk buat kau keluar dari susah tue. Mcm aku ckp sometimes kau nie nakal,nakalnya sebab apa aku larang and halang semua kau nda ikt and finally you end up by hurting urself. Lepas tue apa kau buat? Kau nda meluah sama aku apa kau rasa tapi aku tau kau rasa susah, dan kau mampu juga bediri sendiri tanpa aku. Thats y aku ckp klau Allah swt mau tarik nyawa antara kita,biar aku duluan sebab aku x dpt bediri sendiri tanpa kau, tapi kau buli. Aku nda pernah wish kau begini depan2 selalunya aku msg kau,tapi kali nie aku mau ckp sendiri sama kau." T_T  

That was the best wished yang aku dapat selama 23 tahun aku hidup. Nangis aku lama juga lah sebab telamlau terharu tue, sampai aku nda mampu mau cakap apa2 selain "terima kasih and selamat hari jadi utk kau juga die".

Aku nda tau macam mana feel orang hari jadi tanpa kembar, tapi aku rasa semuanya sama jak, sebab yang tiada kembar tue dorang still ada adie beradik yang lain yang sama gaya macam adie aku nie feel touching2 skit time birthday.

Ah! i got my birthday present for myself when i'm excidently cutting myself the day before we goin out =,= . Sebab aku terlampau rushing mau besiap, so kena prepared dinner utk parents aku before jenjalan adalah punca kemalangan kecil berlaku. Kira macam kecuaian juga lah, sedikit huru hara keadaan dapur pada ketika itu bila darah nda mau stop so abang aku rushing pegi kedai beli minyak batu and plaster dan balik sambil cakap "nah hadiah hari jadi kau,selamat hari jadi!" Haha!

Terima Kasih kepada munyit aku najihah, sebab free kan diri dia sepanjang hari untuk celebrate bufday, and FYI guys, present birthday dia penampar di belakang or we always called it 'tabung belakang' sambil lantang suara teriak "hoi! Happy Birthday kembar!" Haha!

Sebab apa aku cakap birthday kami kali nie much better, sebenarnya much better tue utk aku sebab adie aku rasa last year pun dia rasa okay cuma aku yang nda feel okay. Sebabnya, orang-orang sekeliling aku, yang dekat dengan aku. Kami nda celebrate dengan makan tempat fav kami di upperstar mcm past year kami selalu buat, tapi kami cuma makan mcd and dating tinguk movie bertiga. Another my two munyit nda dapat join bcoz zura di kuching and babyuse temankan mummy go shopping. So, kami cuma berdating tiga orang dengan menghabiskan masa2 yang ada dengan gila.

Oh yah! Nda lupa juga untuk jiejie and nash wished birthday, and nash sanggup turun padang tunjuk muka sama kawan dia yang sweet nie, haha!. Jiejie kerja so dia nda dapat join us, its okay sebab aku tunggu birthday present dia.

Kesimpulannya, birthday tahun nie a little bit different dengan beberapa tahun lepas sebab tahun-tahun lepas status aku in a relationship, so of coz la birthday wished aku dpt dari "my love" aku, but this year untuk pertama kali selepas 5 tahun, aku celebrate dgn status aku single. Juz a little bit different but Alhamdulillah everything doing good dengan izin-Nya.

Aku masih bernafas,masih diberi peluang untuk berubah. ALHAMDULILLAH.

So, i olls share picture-picture dengan u olls. Thanks readers.
Have a nice day!
Love, Miss H.A



Place : mcd api-api, teda tempat lain selain tempat nie utk lepaskan napsu mau mkn mcd.


With my gadis. Gadis nie bw tinguk insidious (not really sure klau ejaan tue btl)


Haa!! This one! I thought munyit nie lupa mau wish or sengaja ka sebb dia langsung xda msg apa2. Tetiba pula dia upload picture we olls di insta. Hanya utk hari tue semua picture i olls dgn kembar. I love u!!


Goin out with her memang menakutkan!




Yang nie! My mum bawa jalan pegi satu tempat yang sangat2 tenang, my mum ckp " ni kali kau jak mama bwa sebb kau ada special case. In Shaa Allah kau rasa tenang". And yah! Alhamdulillah. Tempat tue sangat tenang and relax. Sebenarnya itu perkampungan pedalaman.


Terima kasih utk jagung dan sikui tue maci and paci. Btw, rumah nie sangat cute and kecil. But sangat selesa.

Luncheon di restoran sri melaka, another makan2 utk celebrate belated bufday.


Maaf ler yer ghupe tahan matahari terik. Benda yang aku pegang tue isinya adalah jagung pulut. Maci and paci bagi utk jajan2 dalam kereta otw pulang nnt.



No comments:

Post a Comment