Monday, January 6, 2014

Happy New Year 2014

As'salam, harap semua readers sihat dan happy selalu ( macam lain sikit ayat tapi its ok), btw HAPPY NEW YEAR EVERYONE! hope wishlist last year ada la kan yang tercapai jangan la langsung tiada yang tercapai. wishlist aku last year some of them ada la juga yang tercapai and yang lain tue Insya-Allah tunaikan this year, harap dipermudahkan lah.. amin.. i know im a little bit late wishing u guys due to my buzi-nessss di office (LAH SANGAT). honestly, bukan busy mana pun its just sifat rajin mau update tue cuma datang bila aku mula baca blog orang lain then mood tue baru datang.. sombong sangat mood nie..

OH! i already starting my industrial training in last few months ago, perasaan tue sangat lah excited. on the top of  that the funniest thing is my manager is my ex-boyfie's father.. u all can imagine macam mana awkward rasanya. haha. ok, abaikan la cerita tue sebab bukan penting mana pun i just want u all to imagine jerrr... story pasal praktikal nie memang best juga and sometimes boring juga sebab based on the manager la macam mana dia mau handle praktikal student tapi saya SANGAT bersyukur kerana my manager kasi pindah aku tempat department lain sebab dia perlukan lelaki untuk bantu dia so kawan aku dapat la c nash namanya. manager aku yang sebelum nie pindahkan aku pegi department  business research and development  sebab department nie perlukan perempuan untuk bantu dorang, sebabnya lagi dalam department nie semuanya lelaki and i am the only women in this department. haha, malu juga mula-mula tapi bila suda kenal abang-abang dalam department nie memang best and nda boring. besaklah, bila satu jak perempuan macam adik bongsu la kena layan. best kan??? hehe..

story pasal kerja pula, macam-macam jenis kerja juga kena bagi and recently bos aku bawa aku join his meeting with the other bos, wahhh!! time tue aku rasa sangat bedebar mau mampos sebabnya aku nda pernah pun join mana-mana meeting melainkan meeting MPP time di kolej dulu. its DIFFERENT. yang bestnya join meeting nie, akhirnya aku tekeluar juga dari kubu office yang sejuk membeku tue and try environment yang baru. wahh! rasanya sangat enak dan suam ( ok lebih-lebih) ... i make it short, bos-bos tue semua sporting and terima aku join meeting tue dengan terbuka besarnya hati mereka, and thanks a lot to my bos sebab bagi aku rasa experience baru macam tue. bila lagi mau join meeting pasal development kan.. anyway, lupa mau bagitu juga yang tempat aku praktikal di Telekom Malaysia. so kepada mereka yang inginkan maklumat lanjut tentang streamyx,bill tertunggak,bill tidak terbayar dan semuanya sila lah berhubung, bukan dengan saya tetapi dengan customer service.. : p

let me end this story, 2013 tahun yang sangat cepat berlalu bagi aku, banyak kenangan manis,tawar,pahit,suka and duka berlaku and the most important banyak pengajaran yang aku dapat. hopefully, this year lebih bagus dari tahun sebelumnya, insya-Allah.. so, pepols see u'll again in next dramaaa!! xoxo.. love yah!




No comments:

Post a Comment