Thursday, November 29, 2012

Cuti Semester Kembali Lagi.

salam readers, as usual lah kan aku jarang sangat mau update nie,entahlah kekadang aku pun nda tau apa yang mau dikongsikan. but,tonight aku mau share dengan korang pasal satu quote yang aku baru dapat dari Mr.Google. Mr.google lah yang selalu bantu aku bila aku perlu tapi bukan dari aspek duit lah sebab pakcik google nie pun nda keja kan so mana lah dapat bagi loan dengan aku.. hehe.. the quote is, " Life doesn’t give you the people you want. It gives you the people you need; to help you, to hurt you, to love you, to leave you, and to make you into the person you were meant to be " . 

quote ini bagi aku kesedaran, apa yang berlaku semenjang aku meningkat remaja ( remaja lah sangat kan) dan dewasa nie macam-macam jenis karenah manusia aku jumpa and benda tue semua lah yang banyak mengajar aku. setiap detik kehidupan yang kita lalui kadang kala kita diuji, untuk melihat sejauh mana kita dapat bersabar, redha dan mencari cara penyelesaian setiap musibah dan masalah yang kita hadapi. setiap apa yang kita diuji itu juga buat kita kuat dan tabah menjalani kehidupan yang sementara nie kan ~ ( berceramah lah pulak )..

anyway, tadi tue mukadimah jak.. setiap manusia pun pernah merasa disayang, dicinta, dilukai, dan ditinggal kan.. same goes to me, aku pun pernah juga rasa semua tue but setiap apa yang terjadi tue tersimpan beribu hikmah yang tersirat tapi itu lah yang menjadikan diri aku sehingga ke hari ini.. aku belajar dari kesilapan, kekurangan, dan orang sekeliling aku. dari situ lah aku sedar betapa kerdil diri aku nie jika tiada ilmu. alhamdulillah, sekarang aku dapat capai apa yang aku inginkan, and without sokongan dari parents maybe aku nda jadi apa yang aku jadi sekarang.. 

aku suka baca quotes, and aku rasa banyak yang suka baca cuz secara automatiknya kita dapat motivasi hanya sekadar membaca.. itu lah kerja aku kalau suda online nie. mencari quotes yang aku rasa mantap, and aku akan share ke laman sosial yang aku ada untuk tatapan bersama.. hehe.. i hope semua readers nda boring la baca apa yang aku share ini, saya tau saya nda pandai menulis karangan.. and i hope juga semua readers ini sihat-sihat agar boleh baca blog saya.. hehe..  ( pandai perasan sendiri pula...)

sementara cuti semester ini, aku lebih suka memanjakan diri aku di rumah and FYI readers now aku tengah merajinkan diri aku pegi bersauna.. it feel so good bila bersauna, habis basah siot.. tempat sauna aku pegi nie bukan lah yang SPA yang bertaraf antarabangsa punya tapi more on tradisional punya. actually, makcik itu kawan kepada kawan mama aku so dia kasi introduce dengan aunty aku and aunty aku lah juga pemangkin semangat kami untuk pegi bersauna itu.. korang mau tau makcik tue buat tempat sauna dia sangat simple and kalau korang 1st time tengok mesti korang rasa pelik sebab nda pernah korang jumpa tempat sauna macam tue.. tapi bagi aku nda kisah la macam mana bentuk tempat tue janji itu sauna lagi pun tempat sauna yang makcik tue buat still menepati ciri-ciri yang diperlukan, so aku nda lah risau sangat.. bahan-bahan yang makcik tue guna untuk bersauna semuanya bahan-bahan semula jadi seperti halia, pandan, lengkuas, and macam-macam lagi.. seriously, bau dia wangi and bau dia juga melekat di rambut selama 2 hari. haha, korang dapat imagine ka macam mana kuat bau bahan sauna tue. 

1st time aku pegi bersauna seingat aku masa aku masi sekolah rendah lagi, tapi tue aunty jiran kami yang rajin bawa cuz dia teda anak pempuan so aku and kembar aku lah yang selalu jadi mangsa dia untuk pegi-pegi tempat macam tue. and yang nie 2nd time aku pegi, korang nda rasa rugi cuz harganya sangat murah dan berpatutan.. makcik tue charge rm10 untuk setiap sesi bersauna and bukan tue saja makcik tue juga ada buat body scrub dan urut badan juga.. aku suda try body scrub dan bersauna.. sangat berbaloi lah juga sebab daripada aku membanyakkan lemak aku yang suda sedia banyak nie bagus aku pegi sauna, at least kecut sikit la lemak aku.. hehe.. memang tujuan aku pun mau kuruskan badan sebab sauna nie banyak faedahnya lagi-lagi untuk pempuan yang mementingkan penjagaan kulit.. aku rasa harga yang dikenakan oleh makcik tue memang sesuai untuk para student yang mementingkan penjagaan kulit ini.. selain tue, aku memang makan vitamin c organic untuk kulit sensitif aku.. alhamdulillah, jerawat pun nda berani mau timbul..  

telampau banyak aku mengarut nie kan, anyway guys thank u sebab korang still baca cerita aku yang nda berapa mau best nie.. hope korang sihat selalu, aminn.. goodnight fellas.. xoxo!



No comments:

Post a Comment