Thursday, August 23, 2012

Raya Lagi~!








Assalammualaikum readers yang dihormati lagi disayangi (waduhhh)... Disini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya maaf Zahir dan Batin jika ada terkasar bahasa,tersalah tulis,terguris hati pembaca apa-apa jak la yang bikin 'touch' di hati kalian harap dimaafkan. 0-0 lah kiranya kan,nanti kalau ada salah lagi baru hitung balik,bila tiba hari raya aidiladha baru minta maaf lagi. kekeke. gurau saje.. sorry lah terlambat nak wish oleh kerana kesibukkan yang tidak mengizinkan aku untuk update blog ini. sampai usang jadinya blog nie aku x sentuh langsung. kesian engkau incik blog.

Anyway, Raya tahun nie ada perubahan banyak dari segi semua aspek terutamanya baju dan persiapan raya. Selalunya setiap tahun kita orang akan shopping habis-habisan, tapi kali ini kami hanya bersederhana. Baju raya pun nda lah banyak sangat sampai x muat almari mau tampung, sebab kita orang hanya beli limit sampai 2 helai baju jak, and persiapan untuk rumah pun macam tue juga, still guna yang last year juga oleh kerana masi bagus untuk digunakan. Ini kerana permintaan mama dan bapa yang tersayang yang mahu kami belajar bersederhana biarpun untuk hari raya. Alhamdullilah, semuanya baik-baik sahaja. kita orang still boleh menikmati suasana hari raya dengan meriahnya. : ))

Macam hari raya yang sebelumnya, 1st raya memang kami sibuk sangat di rumah melayan tetamu,kazen mazen yang datang dari jauh melawat. Sibuknya melayan tetamu sampai ke malam sebab kawan taulan kami selalunya datang malam sebab pagi rumah memang full dengan kazen so kiranya dorang segan lah mau datang siang hari. Penat tue nda payah la mau bagitau kan sebab semua pun tahu and rasa penat nya tue,mustahil lah kita orang jak yang rasa kan. rasa macam patah segala rusuk dan tulang belakang ( statement  yang ketara sangat melebih-lebih). 

2nd day raya kami beraya malam sebab siangnya sibuk masakkan makanan pak cik untuk dia punya Open House. so, malamnya tue kami ziarah rumah pak cik elias then sambung ke rumah kawan aku and kazen aku di Takis.

3rd raya pula kami pegi rumah kazen pula open house di Putatan,actually open house tue pagi hingga petang but kami pegi dah mau malam,sorry abang sebab nda bagitau lambat datang sampai abang keci hati lah sangat. hehe. lepas tue sambung perjalanan pegi rumah bungsu pula, sangat happening sana kami bercerita sampai x sedar masa tue berlalu dengan cepatnya. Akhirnya lepas dari sana kami yang perawan nie pula sambung lah jg perjalanan kami ke Famosa beli pearl and KKIA beli Mcd.

macam tue lah perjalanan kami sampai aku rasa cuti seminggu nie nda cukup untuk sambut raya. alangkah baik nya kalau cuti tue dipanjangkan sikit ke 2 minggu,pleaseeeee (merayu lah konon). minta cuti panjang kononnya lah sampai assignment belum sentuh-sentuh lagi. tersangat bagus lah sangat, bila mau dekat due date nanti kelam kabut mencari kedai yang ada wifi sebab mau siapkan assignment.

pictures kami time beraya :




mama and anak mereka

sister and my hero!

yeah,makin bulat's kalau suda raya

selamat hari raya people!

family pic without abang (dia sibuk beraya tempat lain)



adeq, me and wana (tasha future sist-in-law)

3rd raya at babu jijah's house

here we are cuzie forever


Rumah bungsu


the gadis at Putatan


paci elias house


otw pegi rumah zura

yes,its candid. belum ready

oleh kerana hari raya nie juga lah badan kami membulat's semua. haha! ( padahal memang nda pandai kurus pun.)



No comments:

Post a Comment